All requirements met.

Holistic lighting concept for Huawei.

Huawei, Silizium, Düsseldorf, Germany

Client
BEMA Development GmbH, Düsseldorf
Architects
BM+P Architekten Hesse Haselhoff, Düsseldorf
Huawei is a leading global information and communications technology (ICT) solutions provider and offers IT infrastructures, Cloud Computing solutions and end devices such as smartphones and tablets. The European headquarters of the dynamic company is based in Düsseldorf and occupies a five-storey office building that bears the name “Silizium”.

In the beginning Regent was only involved with developing a lighting concept for the ground floor. Shortly before renovation work on the building commenced the assignment took on a new dimension. Huawei decided they wanted to occupy the entire building. The task was to meet the lighting requirements for each of the floors – using different luminaires but maintaining a consistent image. Within a few weeks a new concept and design was put together for all functional areas: a store, presentation spaces, offices, corridors, plus canteen, kitchen, stairwell and storage facilities. Thanks to close collaboration with the client and the tenant, together with their in-depth know-how, flexible way of working and extensive project experience, Regent was able to execute the order in a timely manner.

Since the lighting is required to fulfil different functions, the requirements for the lighting concept were highly diverse. Solo LED recessed ceiling luminaires welcome visitors in the entrance area. The store and the presentation spaces feature the corporate colours red and white. Recessed gimbal-mounted spotlights underscore the “Huawei experience” in this part of the building, highlight the products on display, and allow customers to immerse themselves in the innovative world of Huawei. Tweak CLD LED free-standing luminaires provide optimum glare-free lighting in the office spaces.

The Channel LED row lighting system together with Echo 210 LED downlights help create a productive atmosphere for meetings held in the conference rooms. The circulation areas have received Viva LED downlights to support orientation, while the stairwells are illuminated efficiently and discreetly using the Flow LED row lighting system. Solo LED luminaires are applied in the bright and friendly canteen, inviting staff to relax and enjoy their breaks there.